Saçlarımızın Kuruma Sebepleri Nelerdir?

Leyla

Member
Saçlarımızın Kuruma Sebepleri Nelerdir?

Saçlarınızın neden kuruduğunu mu öğrenmek istiyorsunuz? Bunun tek bir nedeni olsaydı şimdiye kadar herkes bu sorunla baş etmiş olurdu. ama birçok sebebi olduğu için ve her sebebe farklı çözümler uygulanması gerektiği için hala birçok kişi saç kuruluğundan şikayet ediyor. Bazen kullanılan ürünler, bazen hava değişimi, bazen hormonsal sebepler veya bunlara benzer bir çok sebep vardır. İsterseniz gelin birlikte bir göz atalım bunlara.
1) Saçın Yapısından Dolayı Kuruluk
Bazı insanların saçları diğerlerine göre daha kurudur çünkü saç tipleri böyledir. Fakat bu sizin kuru saçlarınızın çözümü yok anlamına gelmez. Eğer kuru bir saç tipine sahipseniz yapmanız gereken çok basit. Kuru saç tipine göre şampuan kullanmak yani krem oranı fazla olan bir şampuan seçmelisiniz ve saçınızın nemlenmesine yardımcı olacak saç kremleri ya da saç maskeleri kullanabilirsiniz. Bu saçınızın nem oranını artıracaktır.
2) Aşırı Yıkamak
En genel sebeplerden bir tanesi de saçlarınızı çok sık yıkamanızdır. Saçınızı her yıkadığınızda krem kullansanız bile saçınızın kendinde bulunan besleyici yağa da ihtiyacı vardır. Ama siz her gün saçınızı yıkarsanız bu doğal yağın saçınızda kalmasına müsaade etmemiş olursunuz ve saçınız kendi doğal yağından faydalanmamış olur. Buda saçınızın kuruması için gayet geçerli bir sebep olacaktır. En azından 2-3 günde bir yıkarsanız saçlarınızın kurumasına da kendiliğinden bir çözüm bulmuş olursunuz.
3) Saç Şekillendirme Aletleri
Evet saçlarınızı mısır püskülü gibi bırakmak istemezsiniz. Tabi ki herkes gibi sizde saçlarınızın daha güzel şekilli olmasını istersiniz. Peki saçınıza şekil vermek için kullandığınız saç maşası, saç düzleştiricisi yada fön aletlerinizin saçlarınızın kurumasında en fazla etkisi olan aletler olduğunu biliyor muydunuz? Size tavsiyem çok özel bir yere gitmeyecekseniz gündelik yaşantınızda bu tür saç şekillendirme aletlerini kullanmayınız.
4) Pamuk Yastık
Pamuklu yastıkların cilde ve saça ait nemi emdiğini biliyor muydunuz? Gece yatarken başınızı koyduğunuz yastık eğer pamuksa bu sizin saçınızdaki nemi almakla kalmaz ayrıca saç kırılmalarına da sebep olur. Çünkü saçınızdaki nemi emme özelliğine sahip olduğu için saçınızı kurutur ve kırılmalara sebep olur.