Pedagojik Formasyon kayıt işlemleri nasıl yapılır?

uysal

New member
Pedagojik Formasyon kayıt işlemleri nasıl yapılır?

2023 Pedagojik Formasyon tercih sonuçlarının açıklanmasıyla beraber şimdide adayların kayıt telaşı başladı. Bulunduğu il dışındaki üniversitelerin Pedagojik Formasyon eğitim programına katılma hakkı kazananlar için ise bir sıkıntı da kalacak yer sıkıntısı. Sizlere bu yazımızda Pedagojik Formasyon kayıt işlemleri nasıl yapılır? ve Pedagojik Formasyon eğitimi almaya hak kazananlar devlet yurtlarında kalabilirler mi? gibi soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.
Pedagojik Formasyon kayıt işlemleri süreci nasıl işler?
Ösym tarafından 23 Haziran – 27 Haziran tarihleri arası olarak belirlenen kayıt haftasında üniversiteler, belirtilen tarihlere bağlı kalmak şartıyla resmi internet sitelerinde kayıt duyurusu yayınlanarak Pedagojik Formasyon kaydı için gerekli belgeler, son kayıt tarihi ve Pedagojik Formasyon adaylarının kayıt esnasında ne yapması gerektiği ile ilgili duyuru yayınlarlar.
Üniversitenin Pedagojik Formasyon kayıt duyurusunu yayınlamasıyla beraber adaylar, gerekli belgeleri toplayarak eğitim almaya hak kazandıkları üniversiteye Pedagojik Formasyon kayıtlarını yaptırırlar.
Pedagojik Formasyon kaydı için gereken belgeler
  • Diploma (fotokopisi aslı gibidir) ya da Onaylı Mezuniyet Belgesi
  • Onaylı Not Transkripti
  • Onaylı Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 adet vesikalık fotoğraf
  • İlk taksidin yatırıldığına dair banka dekontu
Kayıtların son bulduğu haftayı takip eden süreçte ise üniversitenin resmi sitesinden ders programı duyurularak takip eden iki hafta içerisinde dersler başlar.
Pedagojik Formasyon Sertifika Programını kazananlar devlet yurtlarında kalabilirler mi?
Pedagojik Formasyon programı, diploma değil sertifika programı olarak geçtiğinden Pedagojik Formasyon eğitimi almaya hak kazanan adaylar öğrencilik haklarından resmi anlamda faydalanamazlar. Bu sebepten dolayı adayların devlet kredi yurtlarında eğitim süreci boyunca barınma hakları yoktur. Sertifika programına katılanlar, yakın şehirlerden geliyorlarsa genel olarak o ilin Öğretmen evinde ya da Polis evinde konaklamayı tercih etmekte, daha uzak şehirlerden Pedagojik Formasyon eğitimi için gelenler ise özel öğrenci yurtlarını ya da ev tutmayı tercih etmektedirler.
Pedagojik Formasyon Eğitimi sırasında devlet öğrenim kredisi ya da burs veriyor mu?
Pedagojik Formasyon programına, son iki dönemde Ales ortalaması da alınarak merkezi yerleştirme yöntemiyle alım yapılsa da eğitim süreci sertifika programı olarak geçtiğinden Lisans-Master-Doktora gibi süreçlerde eğitimine devam eden öğrenciler gibi öğrenim kredisi ya da Başbakanlık bursu verilmemektedir. Pedagojik Formasyon sertifika programına katılanlar devlet kredisi ya da Başbakanlık bursu alamazlar.
Pedagojik Formasyon eğitimi askerliği erteler mi?
Pedagojik Formasyon eğitimi diploma değil sertifika programı olarak geçtiğinden programa katılan adaylar öğrencilik haklarından resmi anlamda faydalanamazlar. Dolayısıyla Pedagojk Formasyon Sertifika programı erkeklerde askerliği ertelemez.