Android'inizi Vultur bankacılık Truva Atı'nın uzaktan saldırılarına karşı koruyun

Şaibe

Member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

Geçerli bir e.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

Bankacılık uygulamalarını hedef alan en gelişmiş Truva atlarından biri yeni sürüme geçirildi. Vultur, güvenlik firması ThreatFabric'in 2021'de keşfetmesinden bu yana Android'lere zarar veriyor. NCC Group araştırmacılarına göre, kötü amaçlı yazılım yeniden ortaya çıktı ve eskisinden daha da gizli.

Vultur'u şunun için hatırlayabilirsiniz: kazandığı şöhret Cihazlardaki kaydı uzaktan görüntüleme yeteneği nedeniyle. Bazıları Google Play Store'da bulunan uygulamalara gizlendi ve cihazınıza bulaştı.

Ancak artık Vultur'un Android'leri ele geçirmenin yeni yolları ve sizi kötü amaçlı yazılım indirmeniz için kandıracak yeni yöntemleri var. Bilgisayar korsanları artık kurbanlarını kandırmak için kısa mesajlardan telefon görüşmelerine kadar her şeyi kullanıyor. Cihazınıza girdikten sonra kontrolü tamamen ele geçirebilirler. Bilgisayar korsanları, zar zor kazandığınız parayı almak amacıyla telefonunuza uzaktan erişebilir ve onu kullanabilir.

GÜVENLİK UYARILARI, HIZLI VİDEO İPUÇLARI, TEKNOLOJİ İNCELEMELERİ VE SİZİ DAHA AKILLI HALE GETİRECEK KOLAY NASIL YAPILIRLARI İÇEREN KURT'UN ÜCRETSİZ CYBERGUY HABER BÜLTENİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN



Android telefon (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Vultur'un yeni hibrit saldırısı


NCC Grubuna göreBu yeni saldırı mağdurlarla iletişime geçmeye odaklanıyor. Mağdurun, banka hesabında bir işlem yapılmasına izin vermemesi durumunda kendisini aramasını isteyen bir kısa mesajla başlıyor. Ancak işlem gerçek değil; bu sadece bir hile.

Kurban ararsa, bankacılık Truva Atı'nı içeren McAfee Security uygulamasını indirme talimatlarını ve bağlantıyı içeren bir kısa mesaj alacak.

Güvenlik uygulaması normal görünüyor ancak aslında görünüşte meşru uygulamaların içine gizlenmiş aldatıcı bir bileşen olan Brunhilda damlalığını içeriyor. Bu durumda, damlalık Vultur Truva Atı'nı içerir. Daha sonra Trojan'ı üç grup halinde serbest bırakır ve çalıştırır. Üçüncü grup düştüğünde bilgisayar korsanları Android cihazınızın tam kontrolünü ele geçirebilir.


Android'inizi Vultur bankacılık Truva Atı'nın uzaktan saldırılarına karşı koruyun


Enfeksiyon zincirinin çizimi (NCC Grubu) (Kurt “CyberGuy” Knutsson)


DAHA FAZLASI: HACKER'LAR MAC, ANDROID, WINDOWS CİHAZLARINI EHLİYET ETMEK İÇİN KORSAN YAZILIM KULLANIYOR

Vultur'un yeni özellikleri


Vultur zaten Android kullanıcıları için çok ciddi bir tehditti. Ancak şimdi, bilgisayar korsanlarının kazanabileceği kontrol düzeyi sayesinde bu tehdit önemli ölçüde arttı. Vultur cihazınıza bulaştığında bilgisayar korsanları dosyaları yükleyebilir, silebilir, yükleyebilir ve indirebilir. Hatta uygulamaların çalışmasını bile durdurabilir. Bu yeterli değilse Vultur, kilit ekranınızı atlayarak Android'in Tuş Kilidi özelliğini atlayabilir.

Daha da korkutucu olanı Vultur'un uzaktan kontrol yetenekleridir. Kötü amaçlı yazılım, ilk keşfedildiği 2021 yılından bu yana cihazlara uzaktan erişebiliyor. Ancak artık bilgisayar korsanları, kötü amaçlı yazılıma kaydırma, tıklama, kaydırma, sesi kapatma ve açma gibi talimatlar vererek onlara daha fazla kontrol sağlıyor.

Bilgisayar korsanlarının cihaza bağlı kalma konusunda da endişelenmesine gerek yok. Virüslü cihazlara talimat gönderebilmek için Google'ın Firebase Bulut Mesajlaşma sisteminden yararlandılar.


Android'inizi Vultur bankacılık Truva Atı'nın uzaktan saldırılarına karşı koruyun


Samsung telefon (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Android'inizi Vultur'dan nasıl korursunuz?


Vultur'dan uzak durmanın en büyük yollarından biri, bir bilgisayar korsanının size büyük bir banka işlemini onaylama konusunda mesaj atmasının ardından aramamaktır. Kontrol etmek için her zaman finansal sezginizi kendiniz arayabilirsiniz. Ancak size tanımadığınız bir kişi tarafından gönderilen bilinmeyen bir telefon numarasını asla aramayın. Burada başka ipuçları da var:

Uygulamaları ve kısaltılmış URL'leri başka yere yüklemekten kaçının


Uygulamaları yan yüklememeye çalışın. Bu, uygulamaları meşru bir kaynağın dışına yüklediğiniz zamandır. Kısaltılmış URL'ler, kullanıcıları kötü amaçlı yazılım indirmeye yönlendirebilir.

İzin verirken dikkatli olun


Uygulama izinlerini verirken dikkatli olun. Bir uygulamanın belirli cihaz işlevlerine veya verilerine gerçekten erişmesi gerekip gerekmediğini düşünün.

Telefonunuzdaki uygulamaları sınırlayın


Bazen telefonunuzda çok sayıda uygulamanın bulunması, kötü amaçlı yazılımlara maruz kalmanızı kolaylaştırabilir. Bu uygulamalar zamanla kötü amaçlı kodların girmesine izin verebilir ve ne kadar çok uygulamayı takip edip güncellemeniz gerekiyorsa, Android'inizin savunmasız kalma olasılığı da o kadar artar. Gereksiz uygulamaları Android'inizden nasıl sileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.


Android'inizi Vultur bankacılık Truva Atı'nın uzaktan saldırılarına karşı koruyun


Android ve dizüstü bilgisayar kullanan hacker (Kurt “CyberGuy” Knutsson)


DAHA FAZLASI: GOOGLE PLAY'E sızan SİBER Casusluk Aracı VAJRASPY RAT HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Saygın kaynaklardan uygulamalar indirin


Ayrıca uygulamaları indirirken bunların güvenilir ve meşru geliştiricilerden geldiğinden emin olun. “Yükle”ye basmadan önce incelemeleri kontrol edin ve biraz araştırma yapın.

Android cihazınızı güncel tutun


Telefonunuzun kendisini güvende tutmanın bir yolu var yazılım ve güvenlik güncellemeleri. Bunları kurmayı unutmayın.

Tüm cihazlarınızda iyi bir antivirüs yazılımı bulundurun


Tüm cihazlarınıza antivirüs koruması yüklemek, kendinizi kötü amaçlı yazılımlardan korumanın en iyi yoludur. Antivirüs yazılımı, cihazlarınıza kötü amaçlı yazılım yükleyebilecek potansiyel olarak kötü amaçlı bağlantılara tıklamanızı önleyerek bilgisayar korsanlarının kişisel bilgilerinize erişmesine olanak tanır. Windows, Mac, Android ve iOS cihazlarınız için 2024'ün en iyi antivirüs koruması kazananları için seçtiklerimi öğrenin.

Verileriniz tehlikeye girerse ne yapmalısınız?


Kötü amaçlı yazılım cihazınıza zaten bulaşmışsa, hasarı en aza indirmek ve cihazınızın güvenliğini sağlamak için hemen harekete geçmelisiniz. İzleyebileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

Şifrelerinizi değiştirin


Vultur, bilgisayar korsanlarının çevrimiçi hesaplarınız ve kişisel veya finansal bilgileriniz de dahil olmak üzere cihazınızdaki her şeye erişmesini sağlayabilir. Bunu önlemek için tüm önemli hesaplarınızın şifrelerini en kısa sürede değiştirmelisiniz. Ancak bilgisayar korsanı yeni şifrelerinizi görebileceği için bunu virüs bulaşmış cihazınızda yapmamalısınız. Bunun yerine şunu kullanmalısınız: BAŞKA BİR CİHAZŞifrelerinizi değiştirmek için dizüstü bilgisayarınız veya masaüstü bilgisayarınız gibi. Tahmin edilmesi veya kırılması zor, güçlü ve benzersiz şifreler kullandığınızdan emin olun. Ayrıca şunları da kullanabilirsiniz: şifre yöneticisi Şifrelerinizi güvenli bir şekilde oluşturmak ve saklamak için.

Hesaplarınızı ve işlemlerinizi izleyin


Çevrimiçi hesaplarınızı ve işlemlerinizi şüpheli veya yetkisiz faaliyetlere karşı düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Olağandışı bir durum fark ederseniz derhal servis sağlayıcınıza veya yetkililere bildirin. Kimlik hırsızlığı veya dolandırıcılık belirtileri görmek için kredi raporlarınızı ve puanlarınızı da incelemelisiniz.

Kimlik hırsızlığı korumasını kullanın


Bilgisayar korsanları, kişisel ve finansal bilgileriniz de dahil olmak üzere Android cihazınızdaki her şeye erişebilir. Bu bilgileri adınıza sahte hesaplar oluşturmak, mevcut hesaplarınıza erişmek ve çevrimiçi ortamda sizmişsiniz gibi davranmak için kullanabilirler. Bu, kimliğinize ve kredi puanınıza ciddi zararlar verebilir.

Bunu önlemek için kimlik hırsızlığı koruma hizmetlerini kullanmalısınız. Bu hizmetler ev unvanınız, Sosyal Güvenlik Numaranız, telefon numaranız ve e-posta adresiniz gibi kişisel bilgilerinizi takip edebilir ve herhangi bir şüpheli etkinlik tespit ederse sizi bilgilendirebilir. Ayrıca bilgisayar korsanlarının bunları kullanmasını engellemek için banka ve kredi kartı hesaplarınızı dondurmanıza da yardımcı olabilirler. En iyi kimlik hırsızlığı koruma hizmetlerine ilişkin incelememin devamını buradan okuyun.

Bankanız ve kredi kartı şirketlerinizle iletişime geçin


Bilgisayar korsanları banka veya kredi kartı bilgilerinizi ele geçirdiyse, bu bilgileri izniniz olmadan alışveriş yapmak veya para çekmek için kullanabilirler. Durumu bankanıza ve kredi kartı şirketlerine bildirmelisiniz. Kartlarınızı dondurmanıza veya iptal etmenize, dolandırıcılık masraflarına itiraz etmenize ve sizin için yeni kartlar vermenize yardımcı olabilirler.

Kişilerinizi uyarın


Bilgisayar korsanları e-postanıza veya sosyal medya hesaplarınıza eriştiyse bunları e-posta göndermek için kullanabilirler. istenmeyen e-posta veya Kimlik avı mesajları kişilerinize. Ayrıca sizin kimliğinize bürünerek para veya kişisel bilgilerinizi isteyebilirler. Kişilerinizi uyarmalı ve sizden gelen şüpheli veya olağandışı görünen mesajları açmamaları veya yanıt vermemeleri konusunda uyarmalısınız.

Cihazınızı fabrika ayarlarına geri yükleyin


Cihazınızın kötü amaçlı yazılım veya casus yazılım içermediğinden emin olmak istiyorsanız, cihazınızı şu adrese geri yükleyebilirsiniz: fabrika ayarları. Bu, tüm verilerinizi ve ayarlarınızı silecek ve orijinal Android sürümünü yeniden yükleyecektir. Bunu yapmadan önce şunları yapmalısınız: destek olmak önemli verilerinizi yalnızca güvenilir bir kaynaktan geri yükleyin.

Kurt'un önemli çıkarımları


Vultur, bazı korkunç özelliklere sahip, inanılmaz derecede gelişmiş bir bankacılık Truva atıdır. Bilgisayar korsanlarının Android'inizin tam kontrolünü ele geçirebilmesi gerçeği korkutucudur ve kendinizi korumanızı daha da önemli hale getirir.

Bu saldırılar basit bir kısa mesajla başlar. Finans kurumunuzu ayrı ayrı aramak ve bir sorun olup olmadığını görmek için çaba harcamak size kalmıştır. Yalnızca fazladan 10 dakika ayırmanız, sizi tüm cihazınızın ele geçirilmesinden ve kişisel bilgilerinizin açığa çıkmasından kurtarabilir.

Vultur saldırılarından ne kadar endişeleniyorsunuz? Mali durumunuzu hedef alan saldırılardan kendinizi nasıl korursunuz? adresine yazarak bize bildirin. Cyberguy.com/Contact.

Daha fazla teknik ipucum ve güvenlik uyarım için şu adrese giderek ücretsiz CyberGuy Rapor Bültenime abone olun: Cyberguy.com/Newsletter.

Kurt'a bir soru sorun veya hangi hikayeleri ele almamızı istediğinizi bize bildirin.

En çok sorulan CyberGuy sorularının yanıtları:

Telif hakkı 2024 CyberGuy.com'a aittir. Her hakkı saklıdır.