Yapay zeka solucanı, ChatGPT gibi yapay zeka araçlarındaki güvenlik kusurlarını açığa çıkarıyor

Şaibe

Member
Bu içeriğe erişim için Haberler'e katılın

Ayrıca hesabınızla belirli makalelere ve diğer premium içeriklere özel erişim – ücretsiz.

Geçerli bir e.

E-postanızı girip devam düğmesine bastığınızda, Mali Teşvik Bildirimimizi içeren Haberler'in Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz. İçeriğe erişmek için e-postanızı kontrol edin ve verilen talimatları izleyin.

Sorun yaşıyorsanız? Buraya tıklayın.

Yapay zekanın her geçen gün daha da keskinleşmesiyle işleri güvende tutmanın kolay olacağını düşünürsünüz. Yani, karmaşık kodları çok kısa sürede oluşturabiliyorsa siber dolandırıcıları savuşturmak çok kolay olmalı, değil mi? Ama, hey, her şey siyah ve beyaz değil.

ChatGPT ve Gemini gibi yapay zeka yardımcı araçlarının kötü amaçlı yazılım tehditlerine karşı savunmasız olduğunu gözden kaçırmak kolaydır, ancak bu, kötü amaçlı yazılım solucanlarının daha kolay geçmesinin bir nedeni olabilir; bu, kötü amaçlı yazılımların doğrudan içeri girip onları yakalaması için hoş bir ortam olabilir. hazırlıksızsın.

Yani, ChatGPT veya Gemini kullanıyorsanız bu yeni kötü amaçlı yazılım solucanı hakkında bilmeniz gerekenleri burada bulabilirsiniz. Şu anda gerçek bir tehdit olmasa da, yeni araştırma çalışması ve raporlar bize yapay zekanın gelecekte karşılaşacağı olası güvenlik sorunları ve baş ağrıları hakkında çok şey anlatıyor.

Araştırmacılar, OpenAI ve Google ile olan makaleyi ve “solucanın GenAI ekosistemi için kötü mimari tasarımdan yararlandığını ve GenAI hizmetinde bir güvenlik açığı olmadığını” açıkladılar.

GÜVENLİK UYARILARI, HIZLI VİDEO İPUÇLARI, TEKNOLOJİ İNCELEMELERİ VE SİZİ DAHA AKILLI HALE GETİRECEK KOLAY NASIL YAPILIRLARI İÇEREN KURT'UN ÜCRETSİZ CYBERGUY HABER BÜLTENİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN



ChatGPT'ye sahip bir akıllı telefon. (Kurt “CyberGuy” Knutsson)

Morris II bilgisayar solucanı nedir?


Söz konusu bilgisayar solucanı, Morris II adı verilen ve 1988'de o dönemde internete bağlı tüm bilgisayarların yaklaşık %10'unun çökmesinden sonra keşfedilen bir kötü amaçlı yazılım olan Morris solucanından adını alan bir tür kötü amaçlı yazılımdır.

Biraz yedeklemek gerekirse, bilgisayar solucanının, kendisini kopyalayarak diğer bilgisayarlara yayılabilen ve yoluna çıkan her şeyi zehirleyebilen bağımsız bir kötü amaçlı yazılım türü olduğunu anlamak önemlidir.

YAPAY ZEKA (AI) NEDİR?

Bu durumda, bahsettiğimiz solucan, araştırmacılar tarafından, yapay zeka rezervasyon takvimleri veya e-posta hizmetleri gibi yapay zeka yardımcı araçlarının sahip olduğu bazı güvenlik açıklarını anlamak için tasarlandı. Şu anda doğrudan bir tehdit olmasa da yapay zeka araçlarınıza sandığınızdan daha erken gelebilir.


AI solucanı 2


Bir adam dizüstü bilgisayar klavyesinde yazıyor. (Kurt “CyberGuy” Knutsson)


DAHA FAZLASI: DOLANDIRICILAR, ADINIZA MÜKEMMEL GÖRÜNÜMLÜ VERGİ BEYANLARINI SUNMAK İÇİN AI ARAÇLARINI NASIL KULLANIR

Bu bilgisayar solucanı nasıl çalışıyor?


Morris II, kullanıcı etkileşimi gerektirmeden Üretken Yapay Zeka (GenAI) sistemlerine bulaşan bir “sıfır tıklama” solucanıdır. GenAI platformları, esas olarak metin biçiminde verilen talimatlar olan istemlere dayanır.

Ancak Morris II bu istemleri manipüle edebilir. Kullanıcı ve hatta GenAI'nin kendisi farkında olmadan, GenAI sistemini zararlı eylemler gerçekleştirmesi için kandıran kötü niyetli istemler enjekte eder. Örneğin solucan, güvenliği ihlal edilmiş bir GenAI e-posta asistanını kullanarak e-posta gönderebilir. Kimlik avı e-postaları veya spampotansiyel olarak verilerinizi çalmak veya tehlikeye atmak.

BURAYA TIKLAYARAK FOX BUSINESS'I HAREKETE GEÇİRİN

DAHA FAZLASI: ürpertici somutlaşmış yapay zeka avatarı, chatgpt etkileşimine bir yüz ve bir ses veriyor


Morris II siber tehdidine karşı korunma adımları


Kendinizi Morris II bilgisayar solucanı gibi potansiyel siber güvenlik tehditlerinden korumak için atabileceğiniz bazı adımlar şunlardır:

E-postalara karşı dikkatli olun: E-posta eklerini açmaktan veya bilinmeyen ya da güvenilmez kaynaklardan gelen bağlantılara tıklamaktan kaçının.

Antivirüs yazılımı kullanın: Bilgisayar solucanları da dahil olmak üzere kötü amaçlı yazılımları algılayıp kaldırabilen güvenilir antivirüs yazılımına yatırım yapın. Özel bilgilerinize erişebilecek kötü amaçlı yazılım yükleyen kötü amaçlı bağlantılara tıklamaktan kendinizi korumanın en iyi yolu, tüm cihazlarınızda antivirüs korumasının yüklü olmasıdır. Bu aynı zamanda sizi kimlik avı e-postaları veya fidye yazılımı dolandırıcılıkları konusunda da uyarabilir. Windows, Mac, Android ve iOS cihazlarınız için 2024'ün en iyi antivirüs koruması kazananları için seçtiklerimi öğrenin.

Sistemleri güncel tutun: Düzenli olarak işletim sisteminizi ve uygulamalarınızı güncelleyin herhangi bir güvenlik açığını düzeltmek için.

Güçlü şifreler kullanın: Tahmin edilmesi zor karmaşık şifreler oluşturun ve farklı hesaplar için farklı şifreler kullanın. Bir kullanmayı düşünün şifre yöneticisi karmaşık şifreler oluşturmak ve saklamak için.

Verilerinizi yedekleyin: Düzenli olarak destek olmak Enfeksiyon durumunda kaybı önlemek için önemli verileri harici bir sürücüye veya bulut depolama alanına kaydedin.

Dosya paylaşımını sınırlayın: Kötü amaçlı yazılım kaynakları olabileceğinden, eşler arası ağlardan veya dosya paylaşım platformlarından dosya indirirken dikkatli olun.

Güvenlik özelliklerini etkinleştirin: Gibi güvenlik özelliklerini açın iki faktörlü kimlik doğrulama Ek bir koruma katmanı için.

Yapay zeka araçlarının inanılmaz derecede yararlı olabileceğini ancak siber tehditlere karşı bağışık olmadıklarını unutmayın. Kişisel bilgilerinizi ve cihazlarınızı korumak için dijital güvenliğiniz konusunda proaktif olmanız önemlidir.

DAHA FAZLASI: Yapay Zeka, Seçmenleri Nasıl Manipüle Edebilir, Seçimleri Baltalayabilir, DEMOKRASİYİ TEHDİT EDEBİLİR

Kurt'un önemli çıkarımları


Henüz bu AI araçlarını terk etmeye gerek olmasa da, bu araştırmacılar çok yakın gelecekte onlarla ne tür tehditler görebileceğimizi anlama görevini üstlendiler. Bu bilgilerle gelecekteki olası kötü amaçlı yazılım tehditlerine karşı hazırlıklı olabilir ve böylece bunları azaltabiliriz.

FOX HABER UYGULAMASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Yapay zeka araçlarındaki olası güvenlik açıkları göz önüne alındığında, kullanıcıların ve geliştiricilerin ne gibi önlemler alması gerektiğini düşünüyorsunuz? adresine yazarak bize bildirin. Cyberguy.com/Contact

Daha fazla teknik ipucum ve güvenlik uyarım için şu adrese giderek ücretsiz CyberGuy Rapor Bültenime abone olun: Cyberguy.com/Newsletter

Kurt'a bir soru sorun veya hangi hikayeleri ele almamızı istediğinizi bize bildirin.

En çok sorulan CyberGuy sorularının yanıtları:

Telif hakkı 2024 CyberGuy.com'a aittir. Her hakkı saklıdır.